fbpx

Що за музиканти бихте били според зодията си

Музикантите са странни птици. Както някои казват – докато не ги ритнеш, няма да излетят. 😁

Започнахме с хумор на техен гръб, но нека продължим по същество. Уж всички музиканти имат еднакви привички, странности, наклонности и навици, но!

Съществува една малка, съвсем незабележима подробност и това е, че всеки един се смята за различен от цялото остнало човечество. Дали е съвсем така – не бих била толкова сигурна. Тук се включват компетентните аргументи на астролозите, които, разбира се, сочат нещо по средата. А то е именно, че в зависимост от това на коя дата са родени, музикантите притежават различия и сходности не само в чертите на характера си, а и в музикалните си способности дори. Нека заедно разберем кои са, така да се каже, най-надарените зодии в музикален аспект.

Всяка зодия е различна от останалите посвоему.

Понякога дори е стряскащо колко прецизна може да се окаже тази астрологическа класификация. И все пак, нямам предвид това да вярваме на предсказания от типа на “Всички под знака риби утре ще бъдат уволнени от работа.”. Риби, дишайте (по-скоро бълбукайте) спокойно. Това, на практика, не би било възможно да се случи в реалния свят. Надали в този материал ще успеем да определим една единствена зодия като най-добра в музицирането, затова пък ще обърнем внимание по-скоро на някои особености и черти в характера на всяка една зодия, за които е особено подходящо да бъдат приложени в музиката.

Овен ♈️

Имайки предвид, че това е първият знак в зодиака, на него някак си отвътре му идва да бъде водач, да дава наставления и да смята, че неговото мнение е от особено значение за всички останали. Претендира, че разбира от всичко по много и, освен това, е много работлив. Ако насочим вниманието си към това къде в музиката овенът би бил най-силен с тези си качества, то това със сигурност е дирижирането.

Телец ♉️

Зодията, която предпочита индивидуалната пред екипната работа и наложи ли се да действа в екип, непременно ще си подбере само и единствено тази дейност, която е в диапазона на интересите му. Телецът е готов да плати безумно високи цени, стига това да му гарантира, че няма да му се наложи да върши нещо, което не го вълнува. Отдава му се да работи с ръцете си, което, в комплект с останалите характеристики за него, позволява пълна отдаденост в работата и автоматично превръща музикалните представители на знака в отлични инструменталисти – солисти!

Близнаци ♊️

Ах, тези две личности в тяло на един! Ако познавате някой представител на зодия близнаци, значи знаете какво имам предвид! Това са хора, които рязко менят мнението и настроенията си, но въпреки това са много отговорни. Ако си техен близък и имаш нужда от помощ, веднага ще е отзоват и ще направят всичко по силите си, за да ти помогнат. Поради разнопосочните черти на характера си, ако беше възможно, близнаците със сигурност щяха сами със себе си бъдат най-подходящи за сформиране на дуети или цели банди. Нещо като “selfband”… което, като се замисля, и в действителност съществува с наименованието “One man show”.

Рак ♋️

Изключително емоционална зодия, чиито представители влагат много страст и артистизъм в това, което правят. Имат разностранни интереси в различни области, не само на изкуството, и съумяват горе-долу да ги движат паралелно, доколкото това би било възможно. Не са хора, които лесно вземат решение, затова често трябва да бъдат окуражавани. Те биха били от онези музикални личности, които винаги са навсякъде, в най-разнообразни професионални формации, използвайки всичките си артистични способности на макс.

Лъв ♌️

Царят на животните! Да не забравяме, обаче, че в зодиака има и знаци, които не са животни. 😀 Това е знакът с най-високо самочувствие и самооценка сред останалите. Този, който винаги има собствено мнение за нещата и същевременно съумява да го подплати със стойностни аргументи. Изключително интелигентни са представителите на зодия лъв и става ли дума за професионални успехи, от тях няма по-добри. Много строго ориентирани към едно единствено поприще, в което да се изявяват, но и добри в междуличностните отношенията. Ето защо тях ги увенчахме с титлите “Музикален мениджър”, “Продуцент”, “Директор”… и всякакви длъжности, разположени на върха на “хранителната верига”.

Дева ♍️

Най-купонджийски ориентираната зодия измежду всички! Представителите й могат да се похвалят с огромното си чувство за хумор, с което няма как да останат незабелязани в голяма компания. Не пропускат повод за организиране на парти, смеят се често и от сърце! На мига биха влезли и в най-сериозната роля, като с нея, както и с академичния си изказ, лесно ще те накарат да им повярваш, макар тезата, която защитават, всъщност да е пълна глупост. В музиката девите биха се чувствали богове, стига да препускат по участия от клуб в клуб всяка нощ! Деви, комерсиалната музика е точно за вас!

Везни ♎️

Името само̀ си подсказва. Баланс, уравновесеност, състояние на покой! Това са хората, които неутрализират напрежението и зареждат околните с чувство за стабилност и спокойствие. Благодарение на тези си качества, те биха били най-добри като перкусионисти – хората, които движат безупречната пулсация в музикалното произведение – метрумът, ритъмът и темпото.

Скорпион ♏️

Знакът, за който на първо място по значение застават фактите! Представителите на зодия скорпион са вечно търсещи истинността и автентичността на всичко около тях, за да се доверят. Затова и категорично смятат старите и дългогодишните си приятели за най-близките и най-истински хора в живота им. Музиката е симбиоза от между няколко точни науки и индивируалната емоция на всеки творец. Разчитайки до голяма степен на силата на закономерностите, скорипоните биха били същински фурии в ролята си на музикални теоретици.

Стрелец ♐️

Най-свободолюбивият знак в зодиака, чиито представители са добри и всеотдайни, но редом с това и леко наивни. Обичат хората, без значение колко са им близки и биха дали много от себе си, за да виждат, че околните са доволни и оценяват труда им. Винаги премерени и точни, като истински стрелци, както в действията си, така и в думите си, с цел да не засегнат отсрещния. Засегнеш ли обаче ти тях, правото им на избор и, изобщо, опиташ ли се да промениш виждането им за начина, по който те действат, смятай, че на секундата си ги изгубил безвъзвратно! На най-точната и премерена зодия няма как да не й се отдава свиренето на тези инструменти, които изискват абсолютно точна позиция, пръстовка и най-високо ниво на музикалния слух. А това са инструментите от групата на щрайха – цигулка, виола, чело, контрабас, както и от фолклорните – гъдулка.

Козирог ♑️

В Древността един от първите музикални инструменти, изобретени от предците ни и издаващи не просто звуци, както ударните, а тонове – е рогът! Ето, това е докзателство, че всеки един представител на зодия козирог със сигурност носи до определена степен музиката в себе си. ☺️ Традициите и обичаите при тях са на почетна позиция, ценят семейството и произхода си. Директно и без излишни приказки, ги отпращаме в дълбоките и мътни, но абсолютно техни води – фолклористиката!

Водолей ♒️

Или казано по друг начин, “Тихата вода” в зодиака! Кротко и без много да се обяснява, водолеят капчица по капчица си “дълбае скалата” и дори за миг не се поколебава, че това, с което се е захванал, е неговото нещо! Успехът е постоянство, а водолеят със сигурност знае как да постига успехи. Не е сигурно какъв музикант точно би бил водолеят, защото той може да бъде какъвто си поиска и винаги – успешен! Причината се крие в качеството, както и в постоянството, които съпътстват неговите усилия. За разлика от останалите зодии, той не се интересува толкова от слава, колкото от това всичко, което зависи от него, да бъде прецизно изпълнено.

Риби ♓️

Риби, вие нямате никакви музикални качества. Шегувам се, разбира се! Представителите на зодия риби са хора, които обичат да прекарват време сами със себе си, не предпочитат големите компании. Често страхливи и тъжни, но много мъдри и притежаващи силна интуиция. Артистични личности, които обичат от време на време да бягат от реалността – присъщо за хората с артистични наклонности. Голяма част от представителите имат определена музикална дарба, а останалите пък много обичат музиката и слушат с удоволствие. Иначе казано, риби, вие сте меломани отвсякъде!

Автор: Габриела Партовска

 

Вашият коментар

X